Chybějící obrázek

Pikantní koláč s rybízem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2112 kalorií
7.0g cukrů
135.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Prosátou mouku smícháme s mletými mandlemi, solí a cukrem (100 g). Přidáme 2 žloutky a změklé máslo. Vše rukama zpracujeme v těsto, které necháme ve fólii cca půl hodiny v chladu odpočinout.
Rybíz umyjeme a necháme okapat. Zatím si připravíme tuhý sníh ze 3 bílků. Postupně do něj zašleháme 120 g cukru. Na závěr do úplně tuhé hmoty vmícháme nasekané mandle a solamyl.
Křehké vychlazené těsto vyválíme na tenký plát, vytáhneme je k okrajům. Vložíme do vysypané formy a propíchneme několikrát vidličkou. Předpečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
Rybíz smícháme s větší půlkou sněhové hmoty. Dáme na předpečené těsto do formy, natřeme zbytek sněhu, uhladíme. Můžeme ještě posypat strouhanými mandlemi dle chuti. Dopékáme asi 30 minut.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

29. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný koláč, trochu pestrý
hanka 15. 08. 2016, 21:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý koláč
dušanka 12. 10. 2016, 21:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyskúšaný,dobrý
Svetlana 23. 02. 2017, 21:21