Pikantní koláč s rybízem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2112
kalorií
7.0g
cukrů
135.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Prosátou mouku smícháme s mletými mandlemi, solí a cukrem (100 g). Přidáme 2 žloutky a změklé máslo. Vše rukama zpracujeme v těsto, které necháme ve fólii cca půl hodiny v chladu odpočinout.
Rybíz umyjeme a necháme okapat. Zatím si připravíme tuhý sníh ze 3 bílků. Postupně do něj zašleháme 120 g cukru. Na závěr do úplně tuhé hmoty vmícháme nasekané mandle a solamyl.
Křehké vychlazené těsto vyválíme na tenký plát, vytáhneme je k okrajům. Vložíme do vysypané formy a propíchneme několikrát vidličkou. Předpečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
Rybíz smícháme s větší půlkou sněhové hmoty. Dáme na předpečené těsto do formy, natřeme zbytek sněhu, uhladíme. Můžeme ještě posypat strouhanými mandlemi dle chuti. Dopékáme asi 30 minut.
29. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.