Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pikantní koláč s rybízem

Pikantní koláč s rybízem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2112 kalorií 7.0g cukrů 135.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Prosátou mouku smícháme s mletými mandlemi, solí a cukrem (100 g). Přidáme 2 žloutky a změklé máslo. Vše rukama zpracujeme v těsto, které necháme ve fólii cca půl hodiny v chladu odpočinout.
Rybíz umyjeme a necháme okapat. Zatím si připravíme tuhý sníh ze 3 bílků. Postupně do něj zašleháme 120 g cukru. Na závěr do úplně tuhé hmoty vmícháme nasekané mandle a solamyl.
Křehké vychlazené těsto vyválíme na tenký plát, vytáhneme je k okrajům. Vložíme do vysypané formy a propíchneme několikrát vidličkou. Předpečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
Rybíz smícháme s větší půlkou sněhové hmoty. Dáme na předpečené těsto do formy, natřeme zbytek sněhu, uhladíme. Můžeme ještě posypat strouhanými mandlemi dle chuti. Dopékáme asi 30 minut.


Zuzana Mellenová

29. 04. 2009, Recept navštíven: 2959x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný koláč, trochu pestrý

15. 08. 2016, 19:36

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý koláč

12. 10. 2016, 19:45

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšaný,dobrý

23. 02. 2017, 20:21

Přidat komentář

Facebook komentáře