Koláč plněný krémem a ovocem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku smícháme se solí, vejcem a 50 g cukru. Přidáme pokrájený ztužený pokrmový tuk a vypracujeme těsto. Vyválíme placku, dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Z těsta vytvarujeme okraj asi 5 cm vysoký. Těsto propícháme vidličkou, aby se nám nenafouklo. Dáme péct na 15-20 minut do předehřáté trouby na 180 °C, dokud těsto nezačne růžovět. Mezitím mléko s pudinky přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout. Zbývající cukr utřeme s máslem a postupně přidáme do vychladlého pudinku. Z upečeného korpusu opatrně vyndáme formu tak, aby se nám okraje nepolámaly, a necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyplníme pudinkovou hmotou, posypeme směsí omytého, usušeného červeného a černého rybízu. Červenou želatinu připravíme dle návodu na obalu a opatrně jí zalijeme rybíz. Dáme do lednice a podáváme až příští den. Mezitím korpus politý krémem pěkně změkne.
Tip k receptu
Při podávání můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou.
Milena27. 05. 2009