Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Koláč plněný krémem a ovocem

Koláč plněný krémem a ovocem

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 35min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 1dní 0h 50min
Nutriční hodnoty
2656 kalorií 4.0g cukrů 153.0g tuků 29.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme se solí, vejcem a 50 g cukru. Přidáme pokrájený ztužený pokrmový tuk a vypracujeme těsto. Vyválíme placku, dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Z těsta vytvarujeme okraj asi 5 cm vysoký. Těsto propícháme vidličkou, aby se nám nenafouklo. Dáme péct na 15-20 minut do předehřáté trouby na 180 °C, dokud těsto nezačne růžovět. Mezitím mléko s pudinky přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout. Zbývající cukr utřeme s máslem a postupně přidáme do vychladlého pudinku. Z upečeného korpusu opatrně vyndáme formu tak, aby se nám okraje nepolámaly, a necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyplníme pudinkovou hmotou, posypeme směsí omytého, usušeného červeného a černého rybízu. Červenou želatinu připravíme dle návodu na obalu a opatrně jí zalijeme rybíz. Dáme do lednice a podáváme až příští den. Mezitím korpus politý krémem pěkně změkne.

Bulb Tip k receptu

Při podávání můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou.


Milena

27. 05. 2009, Recept navštíven: 2987x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoducho dobrý kolač

09. 11. 2015, 11:10

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný koláč

22. 08. 2016, 19:11

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšaný, je výborný

26. 02. 2017, 13:12

Přidat komentář

Facebook komentáře