Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Svěží dort s rybízem

Svěží dort s rybízem

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3984 kalorií 0.0g cukrů 308.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

V teplém mléce (80 ml) rozdrobíme droždí. Necháme malinko kvásek vzejít. Mouku smícháme se špetkou soli, cukrem (30 g), prohněteme se změklým máslem (50 g) a zapracujeme kvásek. Necháme na teplém místě kynout alespoň půl hodiny.
Na vále pak znovu zpracujeme, vtlačíme do dortové formy a necháme ještě půl hodiny kynout.

Na křupavou kůrčičku si ohřejeme: 100 g másla, 100 g cukru, vanilkový cukr, smetanu a mandlové lupínky – celou směs vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pak dáme lehce vychladnout. Potřeme vykynuté těsto a vše pečeme ve vyhřáté troubě (asi 200 °C) cca 30 minut. Vše necháme vychladnout.

Připravíme si náplň: pudink uvaříme v mléce (350 ml) s cukrem (30 g). Vmícháme likér. Do pěny ušleháme 200 g másla s 50 g moučkového cukru. Do pěny postupně vmícháme vychladlý pudink.

Upečený korpus rozpůlíme podélně, natřeme pudinkovou směsí a poklademe ovocem. Přiklopíme druhou půlkou a necháme vychladnout v lednici.


Zuzana Mellenová

04. 05. 2009, Recept navštíven: 2238x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý dort

27. 04. 2016, 09:57

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dort

28. 04. 2016, 19:21

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osviežujúci , vyborný dort

10. 05. 2016, 15:30

Přidat komentář

Facebook komentáře