Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Návštěva - stránka 43

Rudé překvapení

Rudé překvapení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml červeného vína, 50 ml rumu, 70 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme víno, rum a dolijeme Coca Colou.

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ztuženého pokrmového tuku, 250 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, sůl, 500 g cibule, 150 ml smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 50 g másla, pepř

Z polohrubé mouky, 125 g pokrmového ztuženého tuku, mléka, soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a smažíme do světle hněda. Přidáme smetanu, důkladně pr...

Avokádová omáčka

Avokádová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 20 ml citrónové šťávy, 50 ml bílého jogurtu, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku

Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, jogurt, olej, citrónovou šťávu, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Netradiční koblížky

Netradiční koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnice), špetka soli, 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 300 g másla, 1 vejce, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 250 g 100% tuku (Omegy) na smažení

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly kynutého těsta a vytvarujeme větší koblížky (kuličky), které dáme na 15 minut vykyno...

Mražený malinový dort

Mražený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstých malin, 150 g lískových jader, 3 vejce, 50 g másla, 150 g cukru krystalu, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni dotuha ušleháme vejce, máslo, cukr a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím maliny omyjeme a necháme okapat. Několik malin si necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Lísková jádra dáme do vroucí vody a vaříme, dokud se hn...

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Káva pro zahřátí

Káva pro zahřátí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 100 ml rumu

Horkou uvařenou kávu vlijeme do šálků, přidáme rum a cukr. Vše důkladně promícháme.

Alžírská káva

Alžírská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml silné kávy, 200 ml vaječného likéru, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme vaječný likér s kávou a vlijeme do šálků. Přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Ledový banánový koktejl

Ledový banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 banány, 100 g cukru moučky, 400 ml vanilkové zmrzliny, 1 lžička mleté skořice

Mléko, nakrájené banány a cukr rozmixujeme. Do každé sklenice vhodíme 100 ml zmrzliny a zalijeme mlékem. Ozdobíme mletou skořicí.

Pečený bažant na víně

Pečený bažant na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 bažant, sůl, pepř, 1 cibule, 1 červená paprika, 50 g másla, 300 ml bílého vína, 400 ml drůbežího bujónu

Oškubaného, zbaveného drápků, vykuchaného, očištěného bažanta osušíme a rozčtvrtíme. Posolíme a opepříme dle chuti. Roztopené máslo vlijeme do zapékací mísy společně s nakrájenou cibulí a paprikou. Vložíme kousky bažanta, zalijeme vínem a bujónem....

Ryba s žampionovou omáčkou

Ryba s žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé z jakékoli masité ryby, 200 g žampionů, 150 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce strouhanky, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 200 g brokolice

Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsm...

Olivoví tučňáci

Olivoví tučňáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných černých oliv, 20 malých vypeckovaných černých oliv, 1 tenčí mrkev, 1/2 pomazánkového másla, 150 ml majonézy, 4 kousky smetanového sýru, sůl, 5 stroužků česneku

Z pomazánkového másla, česneku, majonézy, soli a smetanového sýru připravíme česnekovou pomazánku (viz související recepty). Mrkev očistíme a nakrájíme na 20 tenkých koleček. U každého kolečka vyřízneme úzký trojúhelníček na zobáček. Zároveň se ná...

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pomazánkového másla, 150 ml majonézy, 4 kousky smetanového sýru, sůl, 5 stroužků česneku

Pomazánkové máslo našleháme s majonézou. Přidáme smetanový sýr, rozetřený česnek a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme.

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Pikantní pomazánka na topinky

Pikantní pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 300 g dietního salámu, sůl, 1 lžička chilli koření, 10 stroužků česneku, 150 g parmazánu, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce polotučné hořčice

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme 15 minut v osolené vroucí vodě. Scedíme a dáme vychladit. Mezitím rozmixujeme parmazán, oloupaný a nakrájený salám. Přidáme rozetřený česnek, uvařené brambory, hořčici, rajčatový protlak, chilli koře...

Nádech modré oblohy

Nádech modré oblohy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Curacaa blue, 30 ml ginu, 30 ml jemně perlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy, citrónová kůra na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice nalijeme gin, Curacao, vodu a citrónovou šťávu. Lehce promícháme a ozdobíme kouskem citrónové kůry.

Bílé víno trochu jinak

Bílé víno trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml bílého vína, 30 ml kiwi limonády, 1 lžička lipového medu, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 g kandované třešně na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Víno, limonádu, med a citrónovou šťávu dobře promícháme. Vlijeme do sklenice a vhodíme třešně na ozdobu.

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Sladký polibek

Sladký polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Cinzana, 30 ml vodky, 30 ml 50 % ananasového džusu, 30 ml 50 % pomerančového džusu, 30 ml 50% jahodového džusu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Cinzano, vodku, pomerančový, jahodový a ananasový džus dobře promícháme a vlijeme do sklenic. Ozdobíme dle vlastního uvážení.

Ananasový koktejl

Ananasový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ml 50% ananasového džusu, 50 ml vodky, 10 ml Curacaa blue

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Džus smícháme s vodkou a vlijeme do sklenice. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme Curacao blue, tím by se neměl promíchat s džusem, ale pěkně ...

Zapadající slunce

Zapadající slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml vodky, 1 sklenka kostek ledu, 100 ml 50% džusu z červeného pomeranče, 1 plátek pomeranče na ozdobu, 30 ml brandy

Led vhodíme do sklenice. Smícháme brandy, vodku, pomerančový džus a vlijeme do sklenice. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Sladký vánek

Sladký vánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml ginu, 30 ml griotky, 3 kandované višně

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Gin smícháme s griotkou a višně vhodíme do sklenice.

Suchý vánek

Suchý vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml ginu, 20 ml Cinzana Extra Dry, kostky ledu, plátek limety na ozdobu, jahodová šťáva na ozdobu, 1 lžička citrónové šťávy

Kostky ledu rozdrtíme a dáme do sklenice. Gin promícháme s Cinzanem, citrónovou šťávou a vlijeme do sklenice. Rozdrcený led polijeme šťávou a ozdobíme plátkem limety.

stránka: