Pikant tortila s mletým masem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
316
kalorií
1.0g
cukrů
19.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka.
Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme druhou najemno nakrájenou cibuli, vsypeme kari, mouku, zalijeme vývarem a vytvoříme řídkou jíšku. Povaříme 20 minut. Můžeme přecedit, vadí-li nám cibulka. Vklepneme vejce rozšleháme v troše smetany, vymícháme do hladka.
Na každou tortilu položíme porci masové směsi, zasypeme salátem a zalijeme kari omáčkou. Tortilu pak zabalíme klasickým způsobem.
29. 05. 2009
Ingredience
- 4 ks tortil
- 2 cibule
- 1 vejce
- 300 g hovězího mletého masa
- 200 ml drůbežího bujónu
- 50 ml hovězího bujónu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky mleté ostré papriky
- 1-2 lžičky kari koření
- 1-2 lžičky hladké mouky
- 1/2 hlávky ledového salátu
- 8 stroužků česneku
- troška másla
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.