Čokoládový dort s mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mandle dáme do vody a necháme projít varem. Vaříme tak dlouho, až se hnědá slupka začne oddělovat od mandlí. Mandle slijeme, oloupeme z nich hnědé slupky a mandle pomeleme. Ztužený pokrmový tuk, žloutky a cukr ušleháme do pěny. 150 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přidáme do pěny. Bílky ušleháme do hustého sněhu a opatrně zamícháváme do těsta. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a pomleté mandle. Vše důkladně pomalu zamícháme. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Dáme péct na 70 minut do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Korpus necháme vychladnout a rozřízneme na 3 pláty. Spodní plát namažeme marmeládou a přiklopíme dalším plátem. Postup 2x opakujeme. Poslední plát ještě polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Milena27. 05. 2009