Chybějící obrázek

Koření na perník nebo do štrůdlu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
0min

Celkový čas

5min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Nové koření, hřebíček a badyán vsypeme do mlýnku nebo do hmoždíře a rozdrtíme na jemný prášek. Přimícháme mletý muškátový oříšek a dobře promícháme. Mě se osvědčilo nasypat vše do uzavřené sklenice, se kterou potom několikrát prudce zatřepu. Koření se pak krásně rovnoměrně promísí.

Na jeden plech perníku budeme potřebovat asi 3/4 lžíce, do štrůdlu o něco méně. Zbylé koření uchováváme v dobře uzavíratelné nádobě, aby nám nevyprchalo aroma.

Tip k receptu

Směs můžete vylepšit přidáním 1 lžíce mleté skořice.

přidejte na:
notburga

28. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, dobré
hanka 24. 09. 2019, 14:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre použiteľné
dušanka 27. 09. 2019, 21:35