Koření na perník nebo do štrůdlu
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
0min
Celkový čas
5min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Nové koření, hřebíček a badyán vsypeme do mlýnku nebo do hmoždíře a rozdrtíme na jemný prášek. Přimícháme mletý muškátový oříšek a dobře promícháme. Mě se osvědčilo nasypat vše do uzavřené sklenice, se kterou potom několikrát prudce zatřepu. Koření se pak krásně rovnoměrně promísí.
Na jeden plech perníku budeme potřebovat asi 3/4 lžíce, do štrůdlu o něco méně. Zbylé koření uchováváme v dobře uzavíratelné nádobě, aby nám nevyprchalo aroma.
Tip k receptu
Směs můžete vylepšit přidáním 1 lžíce mleté skořice.
notburga28. 02. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.