Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Koření na perník nebo do štrůdlu

Koření na perník nebo do štrůdlu

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 5min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Nové koření, hřebíček a badyán vsypeme do mlýnku nebo do hmoždíře a rozdrtíme na jemný prášek. Přimícháme mletý muškátový oříšek a dobře promícháme. Mě se osvědčilo nasypat vše do uzavřené sklenice, se kterou potom několikrát prudce zatřepu. Koření se pak krásně rovnoměrně promísí.

Na jeden plech perníku budeme potřebovat asi 3/4 lžíce, do štrůdlu o něco méně. Zbylé koření uchováváme v dobře uzavíratelné nádobě, aby nám nevyprchalo aroma.

Bulb Tip k receptu

Směs můžete vylepšit přidáním 1 lžíce mleté skořice.


notburga

28. 02. 2011, Recept navštíven: 2191x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Jozef
Tento recept nemá chybu.VYNIKAJÚCE.Jozef.

Jozef 01. 03. 2011, 10:53

Facebook komentáře