Chybějící obrázek

Koření na perník nebo do štrůdlu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
0min

Celkový čas

5min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Nové koření, hřebíček a badyán vsypeme do mlýnku nebo do hmoždíře a rozdrtíme na jemný prášek. Přimícháme mletý muškátový oříšek a dobře promícháme. Mě se osvědčilo nasypat vše do uzavřené sklenice, se kterou potom několikrát prudce zatřepu. Koření se pak krásně rovnoměrně promísí.

Na jeden plech perníku budeme potřebovat asi 3/4 lžíce, do štrůdlu o něco méně. Zbylé koření uchováváme v dobře uzavíratelné nádobě, aby nám nevyprchalo aroma.

Tip k receptu

Směs můžete vylepšit přidáním 1 lžíce mleté skořice.

přidejte na:
notburga

28. 02. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, dobré

hanka 24. 09. 2019, 12:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre použiteľné

dušanka 27. 09. 2019, 19:35

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tento recept nemá chybu.VYNIKAJÚCE.Jozef.

Jozef 01. 03. 2011, 10:53