Kroupová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
362
kalorií
0.0g
cukrů
1.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Kroupy ráno předem dobře propereme v cedníku a necháme aspoň hodinu namočené. Poté je slijeme, znovu zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Dle velikosti je vaříme 20 - 40 minut, dokud úplně nezměknou. Pak je zcedíme.
Vývar - z hovězích kostí a zeleniny.
Obsah hrnce s vývarem opatrně přecedíme do jiného hrnce. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme do zcezeného vývaru, přidáme uvařené kroupy, dle potřeby osolíme. Můžem přidat nasekanou petrželovou nať.
Tip k receptu
Můžem polévku dochutit rozdrceným česnekem.
veka06. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.