Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bábovky

Mramorová bábovka

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu mouky a šlehačku. Do druhé poloviny mouky vmícháme kypřící prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Druhou půlku mouky a sníh z bílků pak střídavě postupně zapracováváme do t...

Špenátová bábovka

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, nadrobno nasekaný špenát a nastrouhaný eidam. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke špenátové směsi. Vmícháme mléko, sůl a ušlehaný sníh z bílků. Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové...

Ořechová bábovka

Vejce utřeme s cukrem. Přidáme roztopenou Heru, 100 g nasekaných ořechů, kakao a vše promícháme. Nakonec postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové for...

Kokosová bábovka

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme ostatní suroviny a nakonec vmícháme tuhý ušlehaný sníh. Nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme asi 25 až 30 minut a v průběhu pečení může...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...