Sacher bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
584
kalorií
2.0g
cukrů
33.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
V míse dobře utřeme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a rumem. Pak přidáme střídavě mouku, smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Dobře prošleháme, do těsta vmícháme kakao a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Těsto dáme do formy na bábovku, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali moukou. Vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C a pečeme asi 45 minut.
Hotovou bábovku vyklopíme z formy, necháme dobře vychladnout a poté polijeme čokoládovou polevou. Mandle oloupeme a nakrájíme na nudličky, které posypeme na polevu.
15. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.