Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablková bábovka

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 40min
Nutriční hodnoty
2100 kalorií 0.0g cukrů 79.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Žloutky oddělíme od bílků a s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku skořice, olej a mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná a na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme necelou hodinu.


Přidat na Pinterest
Svetlana

30. 11. 2009, Recept navštíven: 3771x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na babovku je dobrý, davam jablka nakrajane na kostičky

23. 11. 2016, 21:23

Přidat komentář
Angel 666
Cukru jsem dala jen 140 g a přidala jsem sáček vanilkového cukru. Jablka jsem použila tři - dvě jsem nastrouhala na hrubé slzy a jedno jsem přidala nakrájené na malé kostičky. Je to jednoduchý, rychlý a moc dobrý recept, dá se upéct, než se uvaří večeře a hned si můžeme pochutnávat, bábovka je moc dobrá i ještě vlažná. Díky za recept, přidávám dvě fotečky :o).

Angel 666 28. 08. 2012, 22:27

karatriel
Hodil by se docela údaj, při kolika stupních celsia se to má péct.

karatriel 27. 07. 2016, 07:53

Facebook komentáře