Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bábovka s hruškou

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2936 kalorií 0.0g cukrů 103.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme si rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a těsto dobře promícháme. Do vymíchaného těsta zapracujeme rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku s hruškou asi 5 minut ve formě a poté vyklopíme. Prochladlou bábovku s hruškou pocukrujeme.


Přidat na Pinterest
JanaB

15. 01. 2012, Recept navštíven: 1555x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
hruška v bábovke je vyborná

21. 12. 2016, 13:45

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka s hruškou je vyborná

24. 03. 2017, 14:26

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka chutná, jemná

30. 03. 2017, 10:03

Přidat komentář

Facebook komentáře