Bábovka s hruškou

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2936 kalorií
0.0g cukrů
103.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme si rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a těsto dobře promícháme. Do vymíchaného těsta zapracujeme rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku s hruškou asi 5 minut ve formě a poté vyklopíme. Prochladlou bábovku s hruškou pocukrujeme.

přidejte na:
JanaB

15. 01. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
hruška v bábovke je vyborná

21. 12. 2016, 13:45

Chybí obrázek
bábovka s hruškou je vyborná

24. 03. 2017, 14:26

Chybí obrázek
bábovka chutná, jemná

30. 03. 2017, 10:03

Chybí obrázek
dobrá bábovka

17. 03. 2019, 19:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.