Bábovka s hruškou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme si rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a těsto dobře promícháme. Do vymíchaného těsta zapracujeme rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku s hruškou asi 5 minut ve formě a poté vyklopíme. Prochladlou bábovku s hruškou pocukrujeme.
JanaB15. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 21. 12. 2016, 13:45

hanka 24. 03. 2017, 14:26

Svetlana 30. 03. 2017, 10:03

katka16031 17. 03. 2019, 19:36