Bábovka s hruškou
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2936
kalorií
0.0g
cukrů
103.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme si rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a těsto dobře promícháme. Do vymíchaného těsta zapracujeme rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku s hruškou asi 5 minut ve formě a poté vyklopíme. Prochladlou bábovku s hruškou pocukrujeme.
JanaB15. 01. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.