Bábovka s hruškou a kakaem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2056
kalorií
300.0g
cukrů
33.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na drobné kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky a rozehřejeme máslo. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mísy, přidáme cukr a promícháme. Do odměřeného mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi. Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku pečeme při 170°C asi 60 minut.
JanaB01. 02. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.