Bábovka s hruškou a kakaem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na drobné kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky a rozehřejeme máslo. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mísy, přidáme cukr a promícháme. Do odměřeného mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi. Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné prochladlé máslo a nakonec nakrájené hrušky. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku pečeme při 170°C asi 60 minut.
JanaB01. 02. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 30. 09. 2012, 00:20

majka 17. 03. 2016, 11:32

palino 27. 05. 2016, 18:00

Svetlana 18. 08. 2016, 19:54

hanka 03. 11. 2016, 20:02

dušanka 06. 03. 2017, 21:04