Citronová bábovka s hruškami
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
4500
kalorií
0.0g
cukrů
127.0g
tuků
64.0g
bílkovin
Příprava
V míse smícháme mouku, cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva, vše důkladně promícháme. Do moučné směsi přidáme olej, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta, poklademe oloupanými čtvrtkami hrušek a zalijeme zbytkem těsta. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 45 minut. Prvních 30 minut troubu neotevíráme. Hotovou bábovku pocukrujeme.
Tip k receptu
Místo hrušek můžeme dát jablka.
Hloušková13. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.