Kuře na cibulce
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
120
kalorií
0.0g
cukrů
1.0g
tuků
4.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí prsa omyjeme, lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky. Česnek na rozpáleném oleji dozlatova osmahneme, pak přidáme cibulku a necháme lehce zpěnit. Na cibuli dáme kuřecí prsa, zprudka osmahneme, pak ztlumíme "plamen" a přikryjeme pokličkou. Dusíme, dokud není maso měkké (cca 25 minut). Čím víc bude cibule, tím lépe, protože pustí alespoň víc šťávy. Pokud cibule moc šťávy nepustí, nebo se šťáva vydusí, tak si uděláme trošku drůbežího vývaru z kostky. Z pánve sundáme maso na talíře a k cibuli přilijeme trochu vývaru. Aby vývar zhoustl, přidáme malinko solamylu a ještě chvilku na mírném ohni povaříme. Pak směs dáme na maso.
pink.verca22. 10. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Špetka rozmarýnu
maruskaji 27. 02. 2013, 09:09
© 2024, Railsformers s.r.o.