Kuře na cibulce

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

120 kalorií
0.0g cukrů
1.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí prsa omyjeme, lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky. Česnek na rozpáleném oleji dozlatova osmahneme, pak přidáme cibulku a necháme lehce zpěnit. Na cibuli dáme kuřecí prsa, zprudka osmahneme, pak ztlumíme "plamen" a přikryjeme pokličkou. Dusíme, dokud není maso měkké (cca 25 minut). Čím víc bude cibule, tím lépe, protože pustí alespoň víc šťávy. Pokud cibule moc šťávy nepustí, nebo se šťáva vydusí, tak si uděláme trošku drůbežího vývaru z kostky. Z pánve sundáme maso na talíře a k cibuli přilijeme trochu vývaru. Aby vývar zhoustl, přidáme malinko solamylu a ještě chvilku na mírném ohni povaříme. Pak směs dáme na maso.

přidejte na:
Chybí obrázek

22. 10. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Skvělá a rychlá klasika. Příště přidám foto. Kuřecí dělávám velmi často s různými obměnami. Přidávám ke kuřecímu velmi ráda špetku rozmarýnu.
Přidané ingredience: Špetka rozmarýnu

27. 02. 2013, 08:09

Chybí obrázek
chutné a rýchlo urobené

30. 01. 2016, 15:41

Chybí obrázek
rýchle a chutné kurča,dá sa rozne obmieňať

16. 02. 2017, 19:43

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.