Kuřecí rizoto - rychlé
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme jí asi o 3 minuty méně a po uvaření rýži nenecháváme v sáčku, ale ihned jí vysypeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Otevřeme konzervu s hráškem, obsah vylijeme na síto a propláchneme pod tekoucí vodou, necháme dobře okapat. Obsahuje-li masová konzerva tuk, tak jej dáme do kastrolu a usmažíme na něm cibuli. Tuk můžeme nahradit malým množstvím slunečnicového oleje. Na zrůžovělou cibuli vyklopíme obsah konzervy, který vařečkou rozdělíme na menší kousky. Maso prohřejeme, dle potřeby osolíme a ochutíme pepřem. Vmícháme rýži a nakonec hrášek. Prohřejeme a rizoto ihned podáváme.
Tip k receptu
Hrášek dáváme podle chuti, stačí i malá konzerva. Rizoto na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem.
JanaB30. 01. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.