Kynuté lívance

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2084 kalorií
10.0g cukrů
27.0g tuků
78.0g bílkovin


Příprava

Kvásek:ve sklenici vlažného mléka rozmícháme droždí, 2 lžíce cukru a 2 lžíce hladké mouky. Poté necháme vykynout na teplém místě.

Postup: mléko nalijeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí naléváme těsto na vymaštěný lívanečník nebo pánev a opékáme z obou stran.

Tip k receptu

Já nechávám těsto kynout dvakrát,lívance jsou pak nadýchanější a jemnější.

přidejte na:
capova.kveta

02. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář