Kynuté lívance
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2084
kalorií
10.0g
cukrů
27.0g
tuků
78.0g
bílkovin
Příprava
Kvásek:ve sklenici vlažného mléka rozmícháme droždí, 2 lžíce cukru a 2 lžíce hladké mouky. Poté necháme vykynout na teplém místě.
Postup: mléko nalijeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí naléváme těsto na vymaštěný lívanečník nebo pánev a opékáme z obou stran.
Tip k receptu
Já nechávám těsto kynout dvakrát,lívance jsou pak nadýchanější a jemnější.
capova.kveta02. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.