Marmeláda z kaki
Obtížnost
Čas přípravy
1h 45min
Čas vaření
7min
Celkový čas
1h 52min
Porce
Nutriční hodnoty
4592
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Omyjeme a oloupeme kaki a odstraníme kalichy. Jemně nakrájíme dužninu tak, aby se dala rozmíchat (ne rozmixovat) v hrudkovitou hmotu a přimícháme do ní citrónovou šťávu a cukr (cukr přidáváme opatrně a dle chuti). Do hmoty přidáme nalámanou vanilku a necháme asi hodinu macerovat, aby pustila aroma a chuť. Poté marmeládu v hrnci s nepřilnavým povrchem zavaříme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme asi 7 minut. na míchání je vhodné použít dřevěnou vařečku. Marmeládu rozdělíme do skleniček se šroubovacím víkem a zavaříme.
Petra16. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.