Marmeláda z rajčat
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 40min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
840
kalorií
130.0g
cukrů
0.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Jablka bez jádřinců a rajčata nakrájíme a vaříme asi 1 hodinu. Pak toto ponorným mixerem rozmělníme a přepasírujeme. Vzniklou směs uvedeme do varu, přidáme kyselinu citronovou a cukr dle vlastní chuti. Po dobu vaření zkoušíme, zda je marmeláda uvařená do správné konzistence. Ještě teplé dáváme do sklenic, které ukládáme dnem nahoru. Pokud dáme želírovací cukr, nebo želírovací přípravek, doba varu se podstatně zkrátí.
Tip k receptu
V případě, že místo cukru dáme umělé sladidlo, máme pak marmeládu i pro diabetiky.
mozek12. 01. 2010
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.