Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Míchaná vejce na slanině

Míchaná vejce na slanině

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 20min
Nutriční hodnoty
720 kalorií 1.0g cukrů 63.0g tuků 35.0g bílkovin

Příprava

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme ji pražit na pánev. Když je vypražená, orestujeme na pánvi se slaninou cibulku. Ta pustí šťávu. Bokem si rozšleháme vejce se solí a pepřem, vlijeme na pánev a mírně mícháme. Vaječinu připravujeme podle chuti, buď necháme vejce úplně ztuhnout nebo jen zesklovatět.


Zuzana Mellenová

24. 05. 2009, Recept navštíven: 5624x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rychlá večeře, když doma skoro nic není :) Přidávám ještě pažitku.

05. 11. 2012, 21:01

Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Místo anglické lze přidat např. i selskou slaninu, je aromatičtější. V každém případě ale je to docela vydatná večeře a když ji doplníme ještě čerstvou zeleninkou, tak bohatě stačí.

25. 12. 2012, 17:01

Přidat komentář
Mick
Pro větší pestrost je dobré přidat na kostky nakrájenou papriku, nejlépe zelenou :)

Mick 23. 06. 2009, 16:37

Angel 666
Já přidávám kousek zeleného pórku, někdy i místo cibule.

Angel 666 24. 09. 2009, 07:10

veerac
A už jste zkoušeli nakrájet anglickou slaninu na silnější plátky a dát třeba jen na talíř upéct do trouby trochu do růžova? Je to pochoutka.

veerac 05. 01. 2010, 17:03

veerac
V tomto receptu se u nás zlikvidují všechny zbytky (většinou salámové).

veerac 18. 01. 2010, 18:29

tepito
A na talíři posypu str.sýrem...

tepito 13. 02. 2010, 06:20

veerac
Posypu mletou sladkou paprikou a nebo poleji kečupem.

veerac 13. 02. 2010, 20:00

tepito
Nebo s pažitkou a tatarkou...

tepito 13. 02. 2010, 21:07

veerac
Tak já pažitku dávám skoro do všeho (nemyslím tim sladká jídla), když ne pro chuť, tak pro oči.

veerac 14. 02. 2010, 18:30

Facebook komentáře