Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Moučník s krémem karamelovým

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1746 kalorií 1.0g cukrů 131.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

Salko vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci a necháme vychladnout. Formu na pečení s vyvýšeným okrajem o rozměrech 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Poté přidáme po jednom žloutky, olej a mouku. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C 20 - 25 minut. Prochladlé zkaramelizované salko vyšleháme se změklým máslem. Polovinu krému natřeme na prochladlý moučník a povrch bohatě posypeme kokosem.

Bulb Tip k receptu

Čas na vaření salka není uveden v přípravě. Krém vychází na 2 moučníky.


Přidat na Pinterest
JanaB

18. 04. 2012, Recept navštíven: 2401x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom jednoduchý koláč ale chutovo vyborný

05. 04. 2016, 09:26

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný koláč, karamelový krém je výborný

18. 01. 2017, 11:07

Přidat komentář

Facebook komentáře