Moučník s krémem karamelovým
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1746
kalorií
1.0g
cukrů
131.0g
tuků
45.0g
bílkovin
Příprava
Salko vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci a necháme vychladnout. Formu na pečení s vyvýšeným okrajem o rozměrech 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Poté přidáme po jednom žloutky, olej a mouku. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C 20 - 25 minut. Prochladlé zkaramelizované salko vyšleháme se změklým máslem. Polovinu krému natřeme na prochladlý moučník a povrch bohatě posypeme kokosem.
Tip k receptu
Čas na vaření salka není uveden v přípravě. Krém vychází na 2 moučníky.
JanaB18. 04. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.