Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 55min
Nutriční hodnoty
1240 kalorií 1.0g cukrů 25.0g tuků 46.0g bílkovin

Příprava

Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu.
K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 35 minut.
Ohřejeme 50 ml mléka, smícháme ho s 1 lžící rumu a odloženým Salkem. Mandlové lupínky lehce opražíme na suché pánvi tak, aby byly lehce nazlátlé.
Upečený horký moučník hustě propícháme jehlou na špízy a ihned polijeme připravenou mléčnou polevou. Na povrchu posypeme opraženými lupínky.
Před podáváním necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.


Přidat na Pinterest
Angel 666

09. 07. 2012, Recept navštíven: 3443x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne

02. 04. 2016, 20:30

Přidat komentář
Sonia005
Krásný a konečně vím co s tou konzervou Salka co se mi tady krčí :-) Bylo to dobré?

Sonia005 11. 07. 2012, 20:01

Angel 666
Tak to jsme měly stejný problém, taky jsem přemýšlela, co s konzervou, která už brzy projde :o). Tohle je takový sice sušší moučník, ale s tou šlehačkou a mandlovými lupínky chutnal doma všem. Shodli jsme se, že kdyby se to prořízlo a promazalo třeba ochucenou kysanou smetanou, že by to bylo skoro jako medovník.

Angel 666 11. 07. 2012, 23:27

Thumb
Musím se smát, protože jsem dnes objevila Salko s datem "pozor končím", tak tady hledám ,co s tím. Už to vím,..

Jana bab 18. 07. 2012, 12:01

Sonia005
Jdu do něj tak drž pěsti. Čekáme návštěvu, tak ne že se mi nepovede :-)

Sonia005 21. 07. 2012, 08:41

Lucie
Skvělý tip na recept se salkem :)

Lucie 28. 09. 2012, 20:13

Facebook komentáře