Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
35min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1240
kalorií
1.0g
cukrů
25.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu.
K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 35 minut.
Ohřejeme 50 ml mléka, smícháme ho s 1 lžící rumu a odloženým Salkem. Mandlové lupínky lehce opražíme na suché pánvi tak, aby byly lehce nazlátlé.
Upečený horký moučník hustě propícháme jehlou na špízy a ihned polijeme připravenou mléčnou polevou. Na povrchu posypeme opraženými lupínky.
Před podáváním necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
09. 07. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.