Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mušle na páře

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 20min
Nutriční hodnoty
183 kalorií 0.0g cukrů 20.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z nich někdy vykukují, odřízněte, prasklé nebo otevřené mušle vyhoďte. Do hrnce nalijte vodu, aby sahala maximálně 2 cm do výšky, a zapněte vařič na vyšší teplotu. Přidejte větší špetku mořské soli, bobkové listy a postupně i slávky. Přiklopte a 4-5 minut duste (většina mušlí musí být otevřená). Po uvaření slujte přebytečnou vodu a neotevřené slávky vyhoďte. Olej smíchejte s jemně nasekanou petrželkou, šťávou z citrónu, špetkou soli a pepře. Uvařené slávky ochuceným olejem pokapejte a ihned, třeba s plátkem pečiva, podávejte.

Bulb Tip k receptu

Slávky by měly příjemně vonět po moři a hlavně musí být zavřené. Otevřené vyhoďte, protože to znamená, že jsou již mrtvé, můžou být zkažené a vám z nich pak může být pěkně zle.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

18. 05. 2012, Recept navštíven: 2337x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
treba vyskúšať

13. 08. 2016, 21:25

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tak tieto mušle sa chystám urobiť

16. 01. 2017, 11:06

Přidat komentář

Facebook komentáře