Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mušle na páře

Mušle na páře
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 5min
Celkový čas: 20min , porce

183 kalorií, 0.0g cukrů, 20.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z nich někdy vykukují, odřízněte, prasklé nebo otevřené mušle vyhoďte. Do hrnce nalijte vodu, aby sahala maximálně 2 cm do výšky, a zapněte vařič na vyšší teplotu. Přidejte větší špetku mořské soli, bobkové listy a postupně i slávky. Přiklopte a 4-5 minut duste (většina mušlí musí být otevřená). Po uvaření slujte přebytečnou vodu a neotevřené slávky vyhoďte. Olej smíchejte s jemně nasekanou petrželkou, šťávou z citrónu, špetkou soli a pepře. Uvařené slávky ochuceným olejem pokapejte a ihned, třeba s plátkem pečiva, podávejte.

Bulb Tip k receptu

Slávky by měly příjemně vonět po moři a hlavně musí být zavřené. Otevřené vyhoďte, protože to znamená, že jsou již mrtvé, můžou být zkažené a vám z nich pak může být pěkně zle.

Šéfredaktor

18. 05. 2012, Recept navštíven: 2044x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mušle na páře

Mušle na páře

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z ni...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mušle na páře Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
treba vyskúšať

13. 08. 2016, 21:25

Přidat komentář

Facebook komentáře