Mušle na páře

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
5min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

183 kalorií
0.0g cukrů
20.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Slávky důkladně očistěte, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vydrhněte kartáčkem. Vousky, které z nich někdy vykukují, odřízněte, prasklé nebo otevřené mušle vyhoďte. Do hrnce nalijte vodu, aby sahala maximálně 2 cm do výšky, a zapněte vařič na vyšší teplotu. Přidejte větší špetku mořské soli, bobkové listy a postupně i slávky. Přiklopte a 4-5 minut duste (většina mušlí musí být otevřená). Po uvaření slujte přebytečnou vodu a neotevřené slávky vyhoďte. Olej smíchejte s jemně nasekanou petrželkou, šťávou z citrónu, špetkou soli a pepře. Uvařené slávky ochuceným olejem pokapejte a ihned, třeba s plátkem pečiva, podávejte.

Tip k receptu

Slávky by měly příjemně vonět po moři a hlavně musí být zavřené. Otevřené vyhoďte, protože to znamená, že jsou již mrtvé, můžou být zkažené a vám z nich pak může být pěkně zle.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
treba vyskúšať

13. 08. 2016, 21:25

Chybí obrázek
tak tieto mušle sa chystám urobiť

16. 01. 2017, 11:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.