Pečené brambory s cibulí polité octem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
444
kalorií
6.0g
cukrů
13.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na menší plátky. Vyrovnáme je na plech, osolíme, polijeme olejem a dáme péct. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Asi po dvaceti minutách by měly být brambory měkké (pokud ne, ještě je chvilku v troubě necháme).
Na plech přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pečeme pět minut. Potom horké brambory nasypeme do misky, promícháme s octem a podáváme.
Tip k receptu
Do hotových brambor můžeme ještě vmíchat nakrájenou petrželku nebo jinou bylinku, podle toho, k jakému pokrmu brambory podáváme. Pečené brambory s cibulí polité octem se nejlépe hodí k pečenému a grilovanému masu.
notburga24. 02. 2011
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.