Chybějící obrázek

Pečené brambory s cibulí polité octem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

444 kalorií
6.0g cukrů
13.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na menší plátky. Vyrovnáme je na plech, osolíme, polijeme olejem a dáme péct. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Asi po dvaceti minutách by měly být brambory měkké (pokud ne, ještě je chvilku v troubě necháme).
Na plech přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pečeme pět minut. Potom horké brambory nasypeme do misky, promícháme s octem a podáváme.

Tip k receptu

Do hotových brambor můžeme ještě vmíchat nakrájenou petrželku nebo jinou bylinku, podle toho, k jakému pokrmu brambory podáváme. Pečené brambory s cibulí polité octem se nejlépe hodí k pečenému a grilovanému masu.

přidejte na:
notburga

24. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zemiaky velmi dobré na grilovačku
katka16031 25. 08. 2017, 20:13
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná príloha zo zemiakov
majka 01. 03. 2018, 18:22