Pomazánka s vejci

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
10min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

1840 kalorií
1.0g cukrů
194.0g tuků
29.0g bílkovin


Příprava

Máslo nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě. Vejce uvaříme na tvrdo ve vodě se lžičkou soli, aby nám nepopraskala. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z vajec vyjmeme žloutky a bílky nastrouháme na jemno. V míse smícháme máslo, vaječné žloutky, hořčici, sůl dle chuti a tatarskou omáčku. Nakonec do pomazánky vmícháme nastrouhané bílky a nakrájenou cibuli.

Tip k receptu

Pomazánka s vejci se hodí k mazání na běžné pečivo na všední svačinu nebo večeři, ale i na veku při přípravě chlebíčků.
Rychlejší je tuto vaječnou pomazánku vyšlehat elektrickým šlehačem. Množství pomazánky vystačí přibližně na chlebíčky ze dvou vek, ale záleží, jak silnou vrstvu pomazánky budeme na chlebíčky mazat.

přidejte na:
JanaB

16. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Moc dobrá vajíčková pomazánka, jen místo tatarské domáčky dáváme bílý jogurt nebo majonézu.

11. 09. 2013, 07:31

Chybí obrázek
dělávám tuto pomazánku často,zdravá a dobrá, místo tatarky přidávám domácí majonézu
Přidané ingredience: majonéza

31. 01. 2014, 10:53

Chybí obrázek
jednoduchá dobrá pomazánka

07. 04. 2016, 09:58

Chybí obrázek
davam tiež jogurt namiesto tatárskej omáčky

10. 04. 2016, 12:01

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.