Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pomazánka s vejci

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 35min
Nutriční hodnoty
1840 kalorií 1.0g cukrů 194.0g tuků 29.0g bílkovin

Příprava

Máslo nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě. Vejce uvaříme na tvrdo ve vodě se lžičkou soli, aby nám nepopraskala. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z vajec vyjmeme žloutky a bílky nastrouháme na jemno. V míse smícháme máslo, vaječné žloutky, hořčici, sůl dle chuti a tatarskou omáčku. Nakonec do pomazánky vmícháme nastrouhané bílky a nakrájenou cibuli.

Bulb Tip k receptu

Pomazánka s vejci se hodí k mazání na běžné pečivo na všední svačinu nebo večeři, ale i na veku při přípravě chlebíčků.
Rychlejší je tuto vaječnou pomazánku vyšlehat elektrickým šlehačem. Množství pomazánky vystačí přibližně na chlebíčky ze dvou vek, ale záleží, jak silnou vrstvu pomazánky budeme na chlebíčky mazat.


Přidat na Pinterest
JanaB

16. 03. 2012, Recept navštíven: 1734x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Moc dobrá vajíčková pomazánka, jen místo tatarské domáčky dáváme bílý jogurt nebo majonézu.

11. 09. 2013, 07:31

planeta
Restaurant_star
dělávám tuto pomazánku často,zdravá a dobrá, místo tatarky přidávám domácí majonézu
Přidané ingredience: majonéza

31. 01. 2014, 10:53

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchá dobrá pomazánka

07. 04. 2016, 09:58

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
davam tiež jogurt namiesto tatárskej omáčky

10. 04. 2016, 12:01

Přidat komentář

Facebook komentáře