Pomazánka s vejci
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
10min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1840
kalorií
1.0g
cukrů
194.0g
tuků
29.0g
bílkovin
Příprava
Máslo nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě. Vejce uvaříme na tvrdo ve vodě se lžičkou soli, aby nám nepopraskala. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z vajec vyjmeme žloutky a bílky nastrouháme na jemno. V míse smícháme máslo, vaječné žloutky, hořčici, sůl dle chuti a tatarskou omáčku. Nakonec do pomazánky vmícháme nastrouhané bílky a nakrájenou cibuli.
Tip k receptu
Pomazánka s vejci se hodí k mazání na běžné pečivo na všední svačinu nebo večeři, ale i na veku při přípravě chlebíčků.
Rychlejší je tuto vaječnou pomazánku vyšlehat elektrickým šlehačem. Množství pomazánky vystačí přibližně na chlebíčky ze dvou vek, ale záleží, jak silnou vrstvu pomazánky budeme na chlebíčky mazat.
16. 03. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.