Rajčatové rizoto

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1204 kalorií
15.0g cukrů
13.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a odstraníme jadérka. Dužinu nasekáme nahrubo. Bazalku omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci necháme zesklovatět cibuli, vsypeme opláchnutou rýži a mícháme dokud se rýže nezahřeje. Rýže je pak světlá a průhledná. Přilijeme asi polovinu vývaru, stále mícháme. Když je vývar téměř vyvařený, přilijeme druhou polovinu a necháme pomalu vařit, přičemž rýže musí být stále pod tekutinou. Můžeme dolévat vodou. Asi po 20ti minutách vmícháme rajčata a bazalku a necháme je prohřát. Dochutíme solí a pepřem.

přidejte na:
Ellis

09. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
dušanka
rizoto vyborne

27. 03. 2016, 17:37

hanka
je to celkom dobre rizoto

20. 12. 2016, 21:04

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.