Rajčatové rizoto

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1204 kalorií
15.0g cukrů
13.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a odstraníme jadérka. Dužinu nasekáme nahrubo. Bazalku omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci necháme zesklovatět cibuli, vsypeme opláchnutou rýži a mícháme dokud se rýže nezahřeje. Rýže je pak světlá a průhledná. Přilijeme asi polovinu vývaru, stále mícháme. Když je vývar téměř vyvařený, přilijeme druhou polovinu a necháme pomalu vařit, přičemž rýže musí být stále pod tekutinou. Můžeme dolévat vodou. Asi po 20ti minutách vmícháme rajčata a bazalku a necháme je prohřát. Dochutíme solí a pepřem.

přidejte na:
Ellis

09. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
rizoto vyborne

dušanka 27. 03. 2016, 17:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to celkom dobre rizoto

hanka 20. 12. 2016, 21:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rizoto ujde

majka 05. 08. 2019, 14:17

Přidat komentář