Rakvičky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

2992 kalorií
2.0g cukrů
92.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu.
Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm.
Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvičky.
Zprvu pečeme zprudka v troubě předehřáté asi kolem 200°C. Jakmile začnou nabývat, zlumíme teplotu podle potřeby, kolem 130-150°C, dokud se nedopečou. Každá trouba je jiná, je dobré to hlídat.
Před podáváním nazdobíme šlehačkou.

Tip k receptu

Já přidávám necelou lžičku amonia - cukrářského droždí, ale s ním opatrně, kuchyní se line čpavkový odér. Ale zase lépe naskočí.

přidejte na:
Roxana

20. 12. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na rakvičky je dobrý, robievame často, používam tiež trochu jedlej sody

katka16031 26. 10. 2016, 09:01

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné rakvičky

dušanka 17. 01. 2017, 12:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
poznám tento recept už dlhšie, je výborný

palino 08. 07. 2017, 19:35

Přidat komentář
Ajaja
Já zase na špičku nože jedlou sodu...

Ajaja 21. 12. 2010, 21:07

Roxana
Jo, soda je zdaleka nejlepší. Já už ji někdy dávám i místo kypř. prášku.

Roxana 12. 07. 2013, 07:30