Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rakvičky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

2992 kalorií, 2.0g cukrů, 92.0g tuků, 39.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu.
Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm.
Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvičky.
Zprvu pečeme zprudka v troubě předehřáté asi kolem 200°C. Jakmile začnou nabývat, zlumíme teplotu podle potřeby, kolem 130-150°C, dokud se nedopečou. Každá trouba je jiná, je dobré to hlídat.
Před podáváním nazdobíme šlehačkou.

Bulb Tip k receptu

Já přidávám necelou lžičku amonia - cukrářského droždí, ale s ním opatrně, kuchyní se line čpavkový odér. Ale zase lépe naskočí.

Roxana

20. 12. 2010, Recept navštíven: 3689x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Žloutkové rakvičky

Žloutkové rakvičky

Vše smícháme a třeme asi půl hodiny.Vymažeme formičky tukem a plníme je pouze do poloviny. V mírně vyhřáté...

Rakvičky

Rakvičky

Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu. D...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rakvičky Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na rakvičky je dobrý, robievame často, používam tiež trochu jedlej sody

26. 10. 2016, 09:01

Přidat komentář
Ajaja
Já zase na špičku nože jedlou sodu...

Ajaja 21. 12. 2010, 21:07

Roxana
Jo, soda je zdaleka nejlepší. Já už ji někdy dávám i místo kypř. prášku.

Roxana 12. 07. 2013, 07:30

Facebook komentáře