Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rakvičky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
2992 kalorií 2.0g cukrů 92.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu.
Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm.
Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvičky.
Zprvu pečeme zprudka v troubě předehřáté asi kolem 200°C. Jakmile začnou nabývat, zlumíme teplotu podle potřeby, kolem 130-150°C, dokud se nedopečou. Každá trouba je jiná, je dobré to hlídat.
Před podáváním nazdobíme šlehačkou.

Bulb Tip k receptu

Já přidávám necelou lžičku amonia - cukrářského droždí, ale s ním opatrně, kuchyní se line čpavkový odér. Ale zase lépe naskočí.


Přidat na Pinterest
Roxana

20. 12. 2010, Recept navštíven: 3967x

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na rakvičky je dobrý, robievame často, používam tiež trochu jedlej sody

26. 10. 2016, 09:01

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné rakvičky

17. 01. 2017, 12:14

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
poznám tento recept už dlhšie, je výborný

08. 07. 2017, 19:35

Přidat komentář
Ajaja
Já zase na špičku nože jedlou sodu...

Ajaja 21. 12. 2010, 21:07

Roxana
Jo, soda je zdaleka nejlepší. Já už ji někdy dávám i místo kypř. prášku.

Roxana 12. 07. 2013, 07:30

Facebook komentáře