Rakvičky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
2992
kalorií
2.0g
cukrů
92.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Ušleháme do pěny ve šlehači žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu.
Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm.
Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvičky.
Zprvu pečeme zprudka v troubě předehřáté asi kolem 200°C. Jakmile začnou nabývat, zlumíme teplotu podle potřeby, kolem 130-150°C, dokud se nedopečou. Každá trouba je jiná, je dobré to hlídat.
Před podáváním nazdobíme šlehačkou.
Tip k receptu
Já přidávám necelou lžičku amonia - cukrářského droždí, ale s ním opatrně, kuchyní se line čpavkový odér. Ale zase lépe naskočí.
Roxana20. 12. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzikatka16031 26. 10. 2016, 11:01
© 2024, Railsformers s.r.o.