Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Broskve s mandlovou pěnou

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plechovka broskvového kompotu, 1/4 kg borůvek, 4 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 1/4 kg tvarohu, 120 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g dětských piškotů

Do 2 dl mléka namočíme alespoň na 2 hod. vrchovatou polévkovou lžíci želatiny v prášku. Pak dáme do mixéru tvaroh (kostku), máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidáme nabobtnalou želatinu a další 2 dl mléka, které jsme svařili. Vše rozmixujeme...

Čokoládové kostky s broskvemi

Čokoládové kostky s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 250 g másla, 150 g cukr moučka, 6 ks vejce, 250 g mandle, 2 balení pudinkového prášku s příchutí mandlí, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 200 g čokolády na vaření, 50 g másla

Čokoládu rozmícháme v horké vodní lázni. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme čokoládu, vejce, mleté mandle a mandlové pudinkové prášky a prášek do pečiva. Hmotu rozetřeme na plech a pečeme při 180 °C 40 minut. Broskve nakrájíme na...

Bublanina s broskvemi

Bublanina s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 175 g cukru krystal, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic vody, 2 lžíce rumu, 2-3 ks konzervovaných nebo čerstvých broskví, špetka soli

Nejdříve si rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Poté do mísy s bílky přidáme špetku soli a začneme šlehat, postupně přidáme polovinu cukru. Pak do druhé mísy v které máme žloutky - přidáme do nich druhou polovinu cukru, vlažnou vodu, ...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Řezy s tvarohem a broskvemi

Řezy s tvarohem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 ml cukru krupice, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml polotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 konzerva broskvového kompotu, 500 g odtučněného tvarohu, 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček Dort želé čiré

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto nalijeme do formy 30x40 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut (dle tro...

Nepečený dort s broskvemi

Nepečený dort s broskvemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g piškotů dětských, 4 lžíce rumu, 80 g másla, 250 g pomazánkového másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka ovocného kompotu (broskve), 100 g cukru moučky, 1 balení vanilky, 15 g želatiny, 1 hrst čokoládové rýže

Rozdrcené piškoty zvlhčíme rumem nebo mlékem, přidáme máslo a vypracujeme. Natlačíme do formy. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu za stálého míchání zahřejeme ve 100 ml smetany k bodu varu. Horkou ji vmícháme do ná...

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 4 čerstvé broskve, 1 hlávka česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje

Vepřovou plec nakrájíme na kostky, které orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na menší kousky nakrájenou broskev a celé stroužky česneku. Podlijeme vodou a dusíme, pokud maso není měkké. Poté zahustíme moukou ...

Makové řezy s krémem a broskvemi

Makové řezy s krémem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g polohrubé mouky, 120 g másla nebo Hery, 200 g mletého máku, 3 lžíce studené vody, 160 g cukru krystal, 1 balení kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 250 g másla na krém, 200 g cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 1 višňová marmeláda, 1 konzerva broskvového kompotu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklé máslo (Hera nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu z...

Broskve s mandlovou pěnou

Broskve s mandlovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva broskví, 2 bílky, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 60 g oloupaných mletých mandlí

Broskve necháme dobře okapat z nálevu a položíme je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a mleté mandle. Ochucený sníh rozdělíme na připravené půlky broskví. Vložíme do trouby a při 180°C z...

Zapékané plněné broskve

Zapékané plněné broskve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké broskve, 4 cukařské piškoty, 50 g tvarohu, 4 lžíce cukru krystal, 8 mandli, troška citronové kůry, 100 ml bílého vína, 40 g másla

Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny, aby sme zväčšili dutinu na plnenie. Urovnáme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskýň, 1 lyžicu c...

Broskve v čokoládě

Broskve v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 velká konzerva broskví, troška broskvové nebo meruňkové marmelády, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení čokoládové polevy, cukrářské zdobení nebo kokos

Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut. Zatím si vyndáme broskve...

Kuřecí prsíčka zapečená s broskvemi

Kuřecí prsíčka zapečená s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva broskeví, kari koření, 3 sáčky instantní polévky (bez těstovin), 1 velká cibule, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli

Dno remosky nebo pekáčku poklademe na kolečka nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa z jedné strany osolíme a okořeníme kari kořením a naskládáme na cibuli okořeněnou stranou dolů. Z druhé strany maso posypeme sušenou směsí na polévku. Poklademe půlkami b...

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ks půlených broskví, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 ztužovače šlehačky, 20 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °...

Kuřecí špízy s broskvemi

Kuřecí špízy s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 0,5 kg broskví, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, slaninu na kostičky, cibuli na kolečka, broskve na kostičky. Střídavě napichujeme kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev, kuřecí maso, slaninu, cibuli, broskev atd. Poté dáme na olejem vymazaný pekáček, osolíme a ...

Třešňový džem s broskvemi

Třešňový džem s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 1 kg broskví, 1,5 l vody, 1,5 kg želírovacího cukru

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Ovoce smícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cuk...