Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Skleněné ovoce

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1969 kalorií 2.0g cukrů 173.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.

Bulb Tip k receptu

Já jsem použila jablko, meruňky a švestky, ale dá se použít i banán nebo hruška :-).

Dobrou chuť :-)!


Přidat na Pinterest
Trisha

27. 07. 2011, Recept navštíven: 2391x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý recept

12. 08. 2016, 19:30

Přidat komentář

Facebook komentáře