Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Skleněné ovoce

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1969 kalorií, 2.0g cukrů, 173.0g tuků, 19.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.

Bulb Tip k receptu

Já jsem použila jablko, meruňky a švestky, ale dá se použít i banán nebo hruška :-).

Dobrou chuť :-)!

Trisha

27. 07. 2011, Recept navštíven: 2301x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Skleněné ovoce

Skleněné ovoce

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky...

Zobrazit všechny podobné recepty k Skleněné ovoce Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý recept

12. 08. 2016, 19:30

Přidat komentář

Facebook komentáře