Skleněné ovoce

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1969 kalorií
2.0g cukrů
173.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.

Tip k receptu

Já jsem použila jablko, meruňky a švestky, ale dá se použít i banán nebo hruška :-).

Dobrou chuť :-)!

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zaujímavý recept

12. 08. 2016, 19:30

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.