Skleněné ovoce
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1969
kalorií
2.0g
cukrů
173.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Tip k receptu
Já jsem použila jablko, meruňky a švestky, ale dá se použít i banán nebo hruška :-).
Dobrou chuť :-)!
Trisha27. 07. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.