Slaný popcorn
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Správnou teplotu oleje poznáme tak, že na něj vložíme tři zrnka kukuřice, přikryjeme pokličkou a posloucháme. Jakmile se ozve třetí puknutí, znamená to, že olej má správnou teplotu. Přidáme tolik kukuřice, aby v jedné vrstvě pokryla dno. Přikryjeme pokličkou a za stálého protřepávání pražíme tak dlouho, dokud se pukání přestane ozývat. Stáhneme z plamene a necháme chvilinku v klidu, aby nám dopukala zbývající zrna kukuřice. Vyjmeme neupražená kukuřičná zrna, která použijeme při dalším pražení. Postup opakujeme tolikrát, až nám nezůstanou skoro žádná kukuřičná zrna. Popcorn dáme do misky a osolíme dle chuti.
Milena26. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 13. 10. 2012, 17:48

Svetlana 16. 01. 2016, 20:16

hanka 14. 10. 2016, 19:49

Klára Semerádová 08. 01. 2017, 13:01

bisiveronika 09. 05. 2017, 19:19

palino 26. 02. 2019, 20:55
Ajaja 31. 01. 2010, 17:30
katka16031 18. 08. 2016, 20:17