Šlehačkový dort
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
2760
kalorií
4.0g
cukrů
91.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něj zamícháme cukr, mouku, pomleté ořechy a trošku vanilky. Na vymaštěné a hrubou moukou vysypané kulaté dno formy uděláme z připraveného těsta tenkou placku, dáme na dno formy a pečeme do růžova. Ještě za tepla sundáváme z formy. Z připraveného těsta upečeme cca 7 placek, které necháme vychladnout a pak asi týden odležet a to tak, že jednotlivé placky prokládáme alobalem. Den před podáváním dorty namažeme placky šlehačkou a hotový dort uložíme do ledničky.
Tip k receptu
Pokaždé, když pokládáme dno formy těstem, předem ji vymažeme olejem a posypeme hrubou moukou. Tip na pečení - nahřát samotné dno formy, rozehřát troubu na 250 °C a pak stáhnout na 200 °C a potom samotné pečení trvá cca 11 minut.
Maja12. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.