Sojové plátky na smetanové zelenině
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kostku masoxu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sojové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sojové plátky a 10 minut povaříme.
Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladnout.
Ze studených plátků dobře vymačkáme všechnu tekutinu.
Na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, necháme rozehřát a sojové plátky z obou stran opečeme dozlatova. Hotové je vyndáme stranou a udržujeme teplé.
Na pánev přidáme lžíci oleje a vsypeme mraženou zeleninovou směs. Necháme ji asi 10 minut restovat, pak zalijeme smetanou, dochutíme lžičkou kari koření a smetanu necháme chvilku zredukovat. Směs dosolíme a můžeme podávat.
Na talíř dáme zeleninovou směs, na ni naklademe opečené plátky a podáváme s rýží.
22. 03. 2012