Švestkový sirup
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
6h 0min
Celkový čas
6h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2778
kalorií
450.0g
cukrů
0.0g
tuků
45.0g
bílkovin
Příprava
Omyté a vypeckované švestky nasypeme do velké mísy. Prosypeme je cukrem a promícháme. Necháme 24 hodin uležet. Během odpočinku několikrát ručně promícháme.
Pak směs přendáme do hrnce a přilijeme ocet. Vaříme pomalu 5-6 hodin, dokud se objem nezredukuje na polovinu. Hotový sirup ihned lijeme do sklenic a zavíčkujeme.
Tip k receptu
Ochucuji ním čaj a přidávám ho do buchet. Ve spíži vydrží rok.
notburga02. 08. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.