Chybějící obrázek

Teplá medová pomazánka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
0min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

168 kalorií
32.0g cukrů
4.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si dáme rozehřát med. Pokud je tekutý, jen ho lehce prohřejeme, aby zavoněl. Pokud je tuhý, musíme ho rozehřát víc. Já k tomu používám mikrovlnou troubu nastavenou na 800 wattů. Med dám do malé mističky. V prvním případě ohřívám asi 10 sec., v druhém 25 sec. Chce to trochu zkušeností a hlavně pořád hlídat. Jinak by med mohl vzkypět a nedal by se použít.
Do rozehřátého medu přidáme máslo a skořici a dobře promícháme. Mandlové lupínky nejdříve zabalíme do utěrky a trochu podrtíme válečkem a teprve poté je přidáváme do pomazánky.
Ještě teplou medovou pomazánku natíráme na chleba potřený máslem nebo margarínem. Na jeden krajíc používáme asi jednu rovnou lžičku směsi. Rozpis je tedy na osm kousků.

Tip k receptu

Pokud nám nějaká pomazánka zbude, uložíme ji do lednice a použijeme třeba do perníku.

přidejte na:
notburga

04. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pomazánka môže byť dobrá
palino 26. 09. 2019, 21:40