Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Teplá medová pomazánka

Teplá medová pomazánka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 10min
Nutriční hodnoty
168 kalorií 32.0g cukrů 4.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si dáme rozehřát med. Pokud je tekutý, jen ho lehce prohřejeme, aby zavoněl. Pokud je tuhý, musíme ho rozehřát víc. Já k tomu používám mikrovlnou troubu nastavenou na 800 wattů. Med dám do malé mističky. V prvním případě ohřívám asi 10 sec., v druhém 25 sec. Chce to trochu zkušeností a hlavně pořád hlídat. Jinak by med mohl vzkypět a nedal by se použít.
Do rozehřátého medu přidáme máslo a skořici a dobře promícháme. Mandlové lupínky nejdříve zabalíme do utěrky a trochu podrtíme válečkem a teprve poté je přidáváme do pomazánky.
Ještě teplou medovou pomazánku natíráme na chleba potřený máslem nebo margarínem. Na jeden krajíc používáme asi jednu rovnou lžičku směsi. Rozpis je tedy na osm kousků.

Bulb Tip k receptu

Pokud nám nějaká pomazánka zbude, uložíme ji do lednice a použijeme třeba do perníku.


notburga

04. 03. 2011, Recept navštíven: 2339x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Med není jen pro chuť, ale obsahuje mnoho cenných látek, které se právě v té mikrovlnné troubě zničí!!! Rozehřátí je možné ve vodní lázni cca do 50°C, pak je vše OK.

jmhj 04. 03. 2011, 17:00

Facebook komentáře