Teplá medová pomazánka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si dáme rozehřát med. Pokud je tekutý, jen ho lehce prohřejeme, aby zavoněl. Pokud je tuhý, musíme ho rozehřát víc. Já k tomu používám mikrovlnou troubu nastavenou na 800 wattů. Med dám do malé mističky. V prvním případě ohřívám asi 10 sec., v druhém 25 sec. Chce to trochu zkušeností a hlavně pořád hlídat. Jinak by med mohl vzkypět a nedal by se použít.
Do rozehřátého medu přidáme máslo a skořici a dobře promícháme. Mandlové lupínky nejdříve zabalíme do utěrky a trochu podrtíme válečkem a teprve poté je přidáváme do pomazánky.
Ještě teplou medovou pomazánku natíráme na chleba potřený máslem nebo margarínem. Na jeden krajíc používáme asi jednu rovnou lžičku směsi. Rozpis je tedy na osm kousků.
Tip k receptu
Pokud nám nějaká pomazánka zbude, uložíme ji do lednice a použijeme třeba do perníku.
notburga04. 03. 2011