Třešňový džem s broskvemi
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
25min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1024
kalorií
210.0g
cukrů
10.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Ovoce smícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu džemu dáme na talířek a pozorujeme, zda tuhne. Pokud ano, džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud džem nebude na talířku tuhnout.
Milena15. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.