Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Třešňový džem s broskvemi

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 50min
Nutriční hodnoty
1024 kalorií 210.0g cukrů 10.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Ovoce smícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu džemu dáme na talířek a pozorujeme, zda tuhne. Pokud ano, džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud džem nebude na talířku tuhnout.


Přidat na Pinterest
Milena

15. 06. 2009, Recept navštíven: 3242x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Barbora Dvouletá
jiste bude dobrý

Barbora Dvouletá 20. 08. 2009, 19:54

Facebook komentáře