Voňavý ovocný kompot
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1396
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Ovoce probereme, opláchneme, jablka a hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na přibližně tak velké kousky, jako jsou švestky. Ovoce střídavě uložíme do čistých sklenic. Do každé sklenice dáme 2-3 hřebíčky a kousek skořice. Uvaříme nálev. Na litr vody dáme 350 g cukru nebo podle kyselosti ovoce i více. Nálev nalijeme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme při 85-90°C asi 20 minut.
uschi303. 07. 2011
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.