Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1dní 2h 0min
Nutriční hodnoty
1750 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Fazolové lusky odvlákníme a odstraníme konce. Řádně je omyjeme (na přípravu jsou lepší žluté fazolové lusky, protože nemají vlákna). Nakrájíme je a doměkka povaříme (2-5 minut). Pak je scedíme, ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic.
Slaný nálev si připravíme smícháním 1l vody a 20 g soli. Nálev si připravíme v množství podle toho, kolik máme lusků. Nálevem pak zalijeme fazolové lusky. Sterilizujeme v předehřáté troubě při 100 °C cca 40 minut. Důležité je ale druhý den sterilizaci opakovat, jinak nám lusky zkvasí!!!


Přidat na Pinterest
Vera

27. 08. 2009, Recept navštíven: 7703x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept na zavarane fazulky

27. 02. 2017, 20:08

Přidat komentář
tepito
Na co jsou takto upravené fazolky vhodné?

tepito 28. 12. 2009, 08:27

Facebook komentáře