Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1dní 2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1750
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Fazolové lusky odvlákníme a odstraníme konce. Řádně je omyjeme (na přípravu jsou lepší žluté fazolové lusky, protože nemají vlákna). Nakrájíme je a doměkka povaříme (2-5 minut). Pak je scedíme, ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic.
Slaný nálev si připravíme smícháním 1l vody a 20 g soli. Nálev si připravíme v množství podle toho, kolik máme lusků. Nálevem pak zalijeme fazolové lusky. Sterilizujeme v předehřáté troubě při 100 °C cca 40 minut. Důležité je ale druhý den sterilizaci opakovat, jinak nám lusky zkvasí!!!
27. 08. 2009
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.