Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1dní 2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1750 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Fazolové lusky odvlákníme a odstraníme konce. Řádně je omyjeme (na přípravu jsou lepší žluté fazolové lusky, protože nemají vlákna). Nakrájíme je a doměkka povaříme (2-5 minut). Pak je scedíme, ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic.
Slaný nálev si připravíme smícháním 1l vody a 20 g soli. Nálev si připravíme v množství podle toho, kolik máme lusků. Nálevem pak zalijeme fazolové lusky. Sterilizujeme v předehřáté troubě při 100 °C cca 40 minut. Důležité je ale druhý den sterilizaci opakovat, jinak nám lusky zkvasí!!!

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept na zavarane fazulky

27. 02. 2017, 20:08

Přidat komentář
tepito
Na co jsou takto upravené fazolky vhodné?

tepito 28. 12. 2009, 08:27

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.