Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1dní 2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1750 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Fazolové lusky odvlákníme a odstraníme konce. Řádně je omyjeme (na přípravu jsou lepší žluté fazolové lusky, protože nemají vlákna). Nakrájíme je a doměkka povaříme (2-5 minut). Pak je scedíme, ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic.
Slaný nálev si připravíme smícháním 1l vody a 20 g soli. Nálev si připravíme v množství podle toho, kolik máme lusků. Nálevem pak zalijeme fazolové lusky. Sterilizujeme v předehřáté troubě při 100 °C cca 40 minut. Důležité je ale druhý den sterilizaci opakovat, jinak nám lusky zkvasí!!!

přidejte na:
Vera

27. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na zavarane fazulky

dušanka 27. 02. 2017, 20:08

Přidat komentář
tepito
Na co jsou takto upravené fazolky vhodné?

tepito 28. 12. 2009, 08:27