Zavařený hruškový čaj
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1320
kalorií
200.0g
cukrů
20.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Hrušky a zázvor nasypeme do hlubokého plechu, přidáme cukr a tekutý med a dobře promícháme. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Poté směs naplníme do vypařených sklenic a dobře zašroubujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Když chceme vyrobit čaj, dáme do hrnečku dvě rovné lžičky směsi a zalijeme horkou vodou. Otevřené sklenice uchováváme v lednici.
Tip k receptu
Tenhle čaj je dobrý k pití jen tak, ale slouží i jako velmi dobrá prevence v chřipkovém období.
notburga01. 11. 2010
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.