Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zavařený hruškový čaj

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 55min
Nutriční hodnoty
1320 kalorií 200.0g cukrů 20.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Hrušky a zázvor nasypeme do hlubokého plechu, přidáme cukr a tekutý med a dobře promícháme. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Poté směs naplníme do vypařených sklenic a dobře zašroubujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Když chceme vyrobit čaj, dáme do hrnečku dvě rovné lžičky směsi a zalijeme horkou vodou. Otevřené sklenice uchováváme v lednici.

Bulb Tip k receptu

Tenhle čaj je dobrý k pití jen tak, ale slouží i jako velmi dobrá prevence v chřipkovém období.


Přidat na Pinterest
notburga

01. 11. 2010, Recept navštíven: 3253x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobré, jen bych přidala třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

06. 02. 2016, 17:14

Přidat komentář

Facebook komentáře