Zavařený hruškový čaj

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

1320 kalorií
200.0g cukrů
20.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Hrušky a zázvor nasypeme do hlubokého plechu, přidáme cukr a tekutý med a dobře promícháme. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Poté směs naplníme do vypařených sklenic a dobře zašroubujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Když chceme vyrobit čaj, dáme do hrnečku dvě rovné lžičky směsi a zalijeme horkou vodou. Otevřené sklenice uchováváme v lednici.

Tip k receptu

Tenhle čaj je dobrý k pití jen tak, ale slouží i jako velmi dobrá prevence v chřipkovém období.

přidejte na:
notburga

01. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré, jen bych přidala třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

planeta 06. 02. 2016, 17:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

hanka 22. 01. 2019, 20:28

Přidat komentář