Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zmražení hříbků

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 30min , porce

228 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Čerstvě nasbírané houby si načistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci si zahřejeme sádlo a hříbky osmažíme. Pak přidáme vodu a dusíme cca 30 minut, dokud se voda z větší části nevypaří. Následně je necháme vyhladnout a rozdělíme do krabiček (například od Ramy nebo jiných krabiček určeným k zamražování) a necháme mrazit. Houby se pak kdykoli dají rozmrazit a přidat do polévek či omáček.

Bulb Tip k receptu

Hříbkovou směs můžeme i trošičku posolit, ale mysleme na to, že pokud je použijeme do jiných pokrmů, nesmíme jej solit vůbec nebo jen minimálně.

Šéfredaktor

11. 08. 2009, Recept navštíven: 3167x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zmražení hříbků

Zmražení hříbků

Čerstvě nasbírané houby si načistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci si zahřejeme sádlo a hř...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zmražení hříbků Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
labe
S takovýmto postupem nemám zkušenosti. Já houby očistím,vložím do nádoby,trochu posolím a zahřívám. Když pustí málo vody,jsou sušší,trošku naleju. Od doby varu míchám cca 20 minut,až se téměř všechna voda odpaří. Pak dám houby rychlo zchládnout a ukládám je v plastových nádobkách do mrazničky. Dělám s nimi všechna jídla tak jako s čerstvými.

labe 15. 08. 2009, 12:00

veka
Taky k tomu nikdy vodu nepřidávám. A ještě je dělám na cibulce

veka 19. 11. 2009, 11:38

Facebook komentáře