Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zmražení hříbků

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
228 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Čerstvě nasbírané houby si načistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci si zahřejeme sádlo a hříbky osmažíme. Pak přidáme vodu a dusíme cca 30 minut, dokud se voda z větší části nevypaří. Následně je necháme vyhladnout a rozdělíme do krabiček (například od Ramy nebo jiných krabiček určeným k zamražování) a necháme mrazit. Houby se pak kdykoli dají rozmrazit a přidat do polévek či omáček.

Bulb Tip k receptu

Hříbkovou směs můžeme i trošičku posolit, ale mysleme na to, že pokud je použijeme do jiných pokrmů, nesmíme jej solit vůbec nebo jen minimálně.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

11. 08. 2009, Recept navštíven: 3255x


Přidat recenzi
Přidat komentář
labe
S takovýmto postupem nemám zkušenosti. Já houby očistím,vložím do nádoby,trochu posolím a zahřívám. Když pustí málo vody,jsou sušší,trošku naleju. Od doby varu míchám cca 20 minut,až se téměř všechna voda odpaří. Pak dám houby rychlo zchládnout a ukládám je v plastových nádobkách do mrazničky. Dělám s nimi všechna jídla tak jako s čerstvými.

labe 15. 08. 2009, 12:00

veka
Taky k tomu nikdy vodu nepřidávám. A ještě je dělám na cibulce

veka 19. 11. 2009, 11:38

Facebook komentáře