Zmražení hříbků

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

228 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Čerstvě nasbírané houby si načistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci si zahřejeme sádlo a hříbky osmažíme. Pak přidáme vodu a dusíme cca 30 minut, dokud se voda z větší části nevypaří. Následně je necháme vyhladnout a rozdělíme do krabiček (například od Ramy nebo jiných krabiček určeným k zamražování) a necháme mrazit. Houby se pak kdykoli dají rozmrazit a přidat do polévek či omáček.

Tip k receptu

Hříbkovou směs můžeme i trošičku posolit, ale mysleme na to, že pokud je použijeme do jiných pokrmů, nesmíme jej solit vůbec nebo jen minimálně.

přidejte na:
Šéfredaktor

11. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
majka
výborný recept

09. 02. 2019, 21:05

katka16031
celkom dobrý sposob spracovania hub

15. 03. 2019, 20:23

Přidat komentář
labe
S takovýmto postupem nemám zkušenosti. Já houby očistím,vložím do nádoby,trochu posolím a zahřívám. Když pustí málo vody,jsou sušší,trošku naleju. Od doby varu míchám cca 20 minut,až se téměř všechna voda odpaří. Pak dám houby rychlo zchládnout a ukládám je v plastových nádobkách do mrazničky. Dělám s nimi všechna jídla tak jako s čerstvými.

labe 15. 08. 2009, 12:00

veka
Taky k tomu nikdy vodu nepřidávám. A ještě je dělám na cibulce

veka 19. 11. 2009, 11:38

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.