Zmražení hříbků

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

228 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Čerstvě nasbírané houby si načistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci si zahřejeme sádlo a hříbky osmažíme. Pak přidáme vodu a dusíme cca 30 minut, dokud se voda z větší části nevypaří. Následně je necháme vyhladnout a rozdělíme do krabiček (například od Ramy nebo jiných krabiček určeným k zamražování) a necháme mrazit. Houby se pak kdykoli dají rozmrazit a přidat do polévek či omáček.

Tip k receptu

Hříbkovou směs můžeme i trošičku posolit, ale mysleme na to, že pokud je použijeme do jiných pokrmů, nesmíme jej solit vůbec nebo jen minimálně.

přidejte na:
Šéfredaktor

11. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

majka 09. 02. 2019, 21:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobrý sposob spracovania hub

katka16031 15. 03. 2019, 20:23

Přidat komentář
labe
S takovýmto postupem nemám zkušenosti. Já houby očistím,vložím do nádoby,trochu posolím a zahřívám. Když pustí málo vody,jsou sušší,trošku naleju. Od doby varu míchám cca 20 minut,až se téměř všechna voda odpaří. Pak dám houby rychlo zchládnout a ukládám je v plastových nádobkách do mrazničky. Dělám s nimi všechna jídla tak jako s čerstvými.

labe 15. 08. 2009, 12:00

veka
Taky k tomu nikdy vodu nepřidávám. A ještě je dělám na cibulce

veka 19. 11. 2009, 11:38