Artyčoky v sherry
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
32
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří.
Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekanou petrželku a artyčoky. Chvíli restujeme a poté zalijeme vodou tak, aby byly artyčoky potopené. Přilijeme bílé víno a vaříme asi 20 minut. Osolíme a opepříme.
andrea9203. 06. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.