Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

32 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří.

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekanou petrželku a artyčoky. Chvíli restujeme a poté zalijeme vodou tak, aby byly artyčoky potopené. Přilijeme bílé víno a vaříme asi 20 minut. Osolíme a opepříme.

přidejte na:
andrea92

03. 06. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
moze to byt zaujimavé

24. 09. 2016, 17:20

hanka
recept sa chystám vyskúšať

11. 03. 2017, 20:50

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.