Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bábovka s vůní perníku

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1872 kalorií 2.0g cukrů 97.0g tuků 29.0g bílkovin

Příprava

Olej smícháme s cukrem, přiléváme teplé mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta obarvíme kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 30-40 minut. Upečenou bábovku můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.

Bulb Tip k receptu

Můžeme do těsta přidat citronovou kůru z jednoho citronu.


Přidat na Pinterest
veerac

26. 03. 2012, Recept navštíven: 1444x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
když šlehám bílek, přidám i špetku soli
Přidané ingredience: sůl

25. 02. 2014, 17:44

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý napad na babovku perníkovu

07. 04. 2016, 09:23

Přidat komentář

Facebook komentáře