Bábovka s vůní perníku
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1872
kalorií
2.0g
cukrů
97.0g
tuků
29.0g
bílkovin
Příprava
Olej smícháme s cukrem, přiléváme teplé mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta obarvíme kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 30-40 minut. Upečenou bábovku můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Tip k receptu
Můžeme do těsta přidat citronovou kůru z jednoho citronu.
veerac26. 03. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.