Bábovka s vůní perníku

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1872 kalorií
2.0g cukrů
97.0g tuků
29.0g bílkovin


Příprava

Olej smícháme s cukrem, přiléváme teplé mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta obarvíme kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 30-40 minut. Upečenou bábovku můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.

Tip k receptu

Můžeme do těsta přidat citronovou kůru z jednoho citronu.

přidejte na:
veerac

26. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
když šlehám bílek, přidám i špetku soli
Přidané ingredience: sůl

25. 02. 2014, 17:44

Chybí obrázek
dobrý napad na babovku perníkovu

07. 04. 2016, 09:23

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.