Bábovka s vůní perníku a hrozinkami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
218316
kalorií
1237.0g
cukrů
1370.0g
tuků
6656.0g
bílkovin
Příprava
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny s prosátým kypřícím práškem smícháme dohromady. V další míse smícháme tekutiny s vejci a za postupného přidávání sypké směsi vše krátce prošleháme. Nakonec vmícháme hrozinky. Těsto vylijeme do připravené bábovkové formy a pečeme při 180°C asi 50 - 60 minut. Upečenou bábovku necháme ve formě krátce zchladnout a poté jí vyklopíme. Částečně prochladlou potřeme bílou polevou a můžeme posypat mletými ořechy.
JanaB11. 04. 2013
Ingredience
- 2 vejce
- 300 ml polohrubé mouky
- 150 ml slunečnicového oleje
- 375 ml plnotučného mléka
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce včelího medu
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 hrsti rozinek
- 250 ml hladké mouky
- 250 ml krupicového cukru
- 1 sáček pudinkového čokoládového prášku
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 1 balení bílé polevy
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.