Bamberské rohlíčky
Obtížnost
Čas přípravy
4h 0min
Čas vaření
16min
Celkový čas
4h 16min
Porce
Nutriční hodnoty
7500
kalorií
0.0g
cukrů
435.0g
tuků
112.0g
bílkovin
Příprava
Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zchladíme v lednici.
Máslo si rozválíme, i těsto si rozválíme a placku másla zabalíme do placky těsta. Vyvalíme a přeložíme na třetiny. Necháme hodinu kynout v lednici a poté znovu vyválíme. Takto to opakujeme celkem 3 x po hodině kynutí.
Nakonec vypracujeme rohlíčky – těsto vyválíme na plát, rozkrájíme na trojúhelníky a zarolujeme. Necháme kynout přes noc.
Troubu rozehřejeme na 210 °C, na spodek dáme velkou mísu s vodou a poté i rohlíčky a pečeme v páře 16 minut.
29. 02. 2016
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.