Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bílková roláda

Bílková roláda

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1144 kalorií 0.0g cukrů 62.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Bílky ušleháme nejlépe v robotu do zhoustnutí, pak přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme už ručně studenou vodu a mouku. Těsto opatrně nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 170°C dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí namažeme marmeládou a na ní rozetřeme vyšlehanou šlehačku a znovu zarolujeme. Můžeme ozdobit šlehačkou i zvenku.


Evík

29. 08. 2012, Recept navštíven: 2315x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám jen do těsta přidávám trošku rumu většinou 3 lžíce a o jednu lžíci vody méně. Jinak skvělá roládová klasika.
Přidané ingredience: Trošku rumu

02. 03. 2013, 10:03

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika vyskúšaný recept

01. 04. 2016, 15:28

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na tuto roladu používam velmi často, je lahká a dobrá

19. 12. 2016, 21:06

Přidat komentář

Facebook komentáře