Bílková roláda

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
35min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1144 kalorií
0.0g cukrů
62.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Bílky ušleháme nejlépe v robotu do zhoustnutí, pak přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme už ručně studenou vodu a mouku. Těsto opatrně nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 170°C dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí namažeme marmeládou a na ní rozetřeme vyšlehanou šlehačku a znovu zarolujeme. Můžeme ozdobit šlehačkou i zvenku.

přidejte na:
Evík

29. 08. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Dělávám jen do těsta přidávám trošku rumu většinou 3 lžíce a o jednu lžíci vody méně. Jinak skvělá roládová klasika.
Přidané ingredience: Trošku rumu

02. 03. 2013, 10:03

dušanka
klasika vyskúšaný recept

01. 04. 2016, 15:28

Svetlana
recept na tuto roladu používam velmi často, je lahká a dobrá

19. 12. 2016, 21:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.