Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vanilková roláda Jessy

Vanilková roláda Jessy

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
2404 kalorií 1.0g cukrů 133.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme 150 g moučkového cukru a šleháme do tuha. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, uhladíme stěrkou a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu asi 20-25 minut.
Upečený piškot ihned vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme pečící papír a sundáme ho. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.
Náplň: Puding uvaříme s 1 lžící cukru krupice a mlékem na hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo vymícháme s 2 lžícemi moučkového cukru do pěny. Do máslové hmoty postupně přidáme pudingový krém a vše spolu dobře vyšleháme.
Vychladlý piškot opatrně rozvineme. Piškot potřeme vanilkovým krémem a zase ho stočíme do rolády.
Polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a polijeme jí roládu. Polevu rovnoměrně rozetřeme štětečkem po celém povrchu rolády.
Aby roláda s vanilkovým krémem při krájení nepraskala, nahřejeme nůž nad sporákem (přímo na plotýnce).


jessynka

27. 04. 2010, Recept navštíven: 2550x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře