Ořechová roláda z bílků

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1483 kalorií
3.0g cukrů
73.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

K bílkům přidáme špetičku soli a vyšleháme je dotuha. Ke sněhu vsypeme cukr a ještě chvíli šleháme. Pak lehce vmícháme mouku a mleté ořechy.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Nesmíme těsto vysušit, proto hlídáme, když začne moučník lehce růžovět, je hotový a ihned ho vyndáme.
Utěrku si rozložíme na rovnou plochu, lehounce ji pocukrujeme, upečené těsto na ni překlopíme, pečící papír stáhneme a horké těsto opatrně svineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém:
Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Do studeného pudinku zamícháme rum.
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po částech do něj vmícháme ochucený pudink.
Studené těsto opatrně rozbalíme, potřeme krémem a opět zavineme do rolády.
Před podáváním necháme dobře vychladit.

přidejte na:
Angel 666

08. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
orechová roláda je vynikajúca
katka16031 24. 04. 2017, 20:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
robím tuto roladu často, je výborná
hanka 20. 05. 2017, 21:31