Ořechová roláda z bílků
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
K bílkům přidáme špetičku soli a vyšleháme je dotuha. Ke sněhu vsypeme cukr a ještě chvíli šleháme. Pak lehce vmícháme mouku a mleté ořechy.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Nesmíme těsto vysušit, proto hlídáme, když začne moučník lehce růžovět, je hotový a ihned ho vyndáme.
Utěrku si rozložíme na rovnou plochu, lehounce ji pocukrujeme, upečené těsto na ni překlopíme, pečící papír stáhneme a horké těsto opatrně svineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém:
Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Do studeného pudinku zamícháme rum.
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po částech do něj vmícháme ochucený pudink.
Studené těsto opatrně rozbalíme, potřeme krémem a opět zavineme do rolády.
Před podáváním necháme dobře vychladit.
08. 03. 2011