Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ořechová roláda z bílků

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
1483 kalorií 3.0g cukrů 73.0g tuků 32.0g bílkovin

Příprava

K bílkům přidáme špetičku soli a vyšleháme je dotuha. Ke sněhu vsypeme cukr a ještě chvíli šleháme. Pak lehce vmícháme mouku a mleté ořechy.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Nesmíme těsto vysušit, proto hlídáme, když začne moučník lehce růžovět, je hotový a ihned ho vyndáme.
Utěrku si rozložíme na rovnou plochu, lehounce ji pocukrujeme, upečené těsto na ni překlopíme, pečící papír stáhneme a horké těsto opatrně svineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém:
Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Do studeného pudinku zamícháme rum.
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po částech do něj vmícháme ochucený pudink.
Studené těsto opatrně rozbalíme, potřeme krémem a opět zavineme do rolády.
Před podáváním necháme dobře vychladit.


Přidat na Pinterest
Angel 666

08. 03. 2011, Recept navštíven: 8181x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
orechová roláda je vynikajúca

24. 04. 2017, 18:34

Přidat komentář
Thumb
Naprostá bomba!! Zbyly mi bílky z vánoček, tak jsem pátrala jak je zuzitkovat. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek ohromující. Letos jsem dala lískové ořechy a taky dobrý!!

iveta 23. 12. 2012, 11:45

hanka
super recept

hanka 18. 08. 2016, 19:42

Facebook komentáře