Chybějící obrázek

Recept na bramborovou kaši

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

708 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, přidáme špetku kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a přidáme 1/4 litru mléka. Poté brambory rozmačkáme nebo rozmixujeme.

Tip k receptu

Na závěr můžeme do kaše vmíchat orestovanou nadrobno nakrájenou cibulku nebo vařený hrášek a kukuřici.

přidejte na:
Martina Třetinová

17. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Nastavuji někdy bramborovou kaši vařenými menšímu kroupami, ne však lámankou! Dá se připravit i zapečená s červenou řepou jako kompot.
Přidané ingredience: vařené střední kroupy

Dessyna 22. 01. 2013, 20:18

maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Bramborovou kaši děláváme často jen do ní přidávám máslo, smetanu, špetku mletého pepře a Vegety bez glutamátu
Přidané ingredience: přidávám špetku Vegety, pepře, smetanu a máslo

maruskaji 23. 02. 2013, 21:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobra kaša s pridaním masla
Přidané ingredience: maslo

hanka 23. 01. 2016, 14:34

Přidat komentář
Chybějící obrázek
ja teda do kaše přidávám ještě máslo, ale úplně nejlepší kaše je, když do ní zamíchám místo všeho jen výpek z pod masa :-) Je to mňamka!!! :-)

Vera 27. 08. 2009, 16:12

labe
Mléko přidáváme horké!!

labe 26. 09. 2009, 19:43

Chybějící obrázek
Jo jo, ta mi vtloukala do hlavy už babička- mléko zásadně horké, jinak prý kaše zešedne. Já někdy zamíchám do hotové kaše hodně nasekané pažitky, kaše dostane moc dobrod chuť a je to zase něco jiného.

Angel 666 10. 01. 2010, 22:13

Ajaja
A když přidám ještě osmaženou cibulku....

Ajaja 06. 02. 2010, 06:37