Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
1504 kalorií 0.0g cukrů 7.0g tuků 46.0g bílkovin

Příprava

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a oloupané brambory nastrouháme také na jemném struhadle. Vše smícháme společně s moukou, solí a vajíčkem. Vypracujeme těsto. Z těsta poté děláme kulaté knedlíky a vkládáme do vroucí vody. Vaříme cca 20 minut. Knedlík vyjmeme a vidličkou roztrhneme, aby vyšla pára.

Bulb Tip k receptu

Něž dáme knedlíky do vroucí vody, zkusíme jeden malý kousek těsta zavařit. Je-li těsto řídké a rozvařuje se, přidáme mouku. Podáváme polité sádlem se škvarky.


Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 11798x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tiež velmi dobrý recept

26. 10. 2015, 11:56

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne knedlíky

09. 09. 2016, 12:26

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept na knedlíky

25. 02. 2017, 12:57

Přidat komentář
Thumb
clupaté knedlíky dělám jen ze syrových brambor, hrubé mouky a soli a jsou vždy měkké

Hana V. 25. 02. 2012, 22:10

Facebook komentáře