Broskvová šťáva
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
3664
kalorií
160.0g
cukrů
0.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Dáme do vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut. Poté broskve propasírujeme přes síto. Přidáme citrónovou šťávu, cukr, mletou skořici a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vlijeme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme víčkem. Víčka dotáhneme a potom uvolníme o čtvrt otáčky. Sklenice vložíme do nádoby, zalijeme vodou až k uzávěrům a uvedeme k bodu varu. Vaříme 30 minut. Poté sklenice vytáhneme, víčka dotáhneme a necháme vychladnout. Uchováváme na chladném a tmavém místě.
Milena15. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.