Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Buchta ze zakysané smetany

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 10min
Nutriční hodnoty
4614 kalorií 0.0g cukrů 204.0g tuků 74.0g bílkovin

Příprava

Žloutky oddělíme od bílků,ze kterých vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a za stálého šlehání přiléváme vlažné mléko a olej. Šleháme dokud nevznikne pěna. Do pěny zamícháme zakysanou smetanu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do pekáče vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut.

Bulb Tip k receptu

Lze přidat i 1 lžíci mleté kávy nebo drcenou tabulku 50% hořké čokolády.


Přidat na Pinterest
planeta

05. 02. 2014, Recept navštíven: 4730x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vyzkoušela, doporučuji

19. 11. 2014, 09:22

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce

21. 11. 2015, 16:24

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce

22. 11. 2015, 15:32

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj vyborná buchta

30. 11. 2015, 11:00

Přidat komentář
Thumb
Dobrý den, v popisu receptu je, že se přidává vlažné mléko, ale v ingrediencích není o mléce ani zmínka. Kolik mléka se tam tedy má dát? Děkuji za info.

Markéta T. 21. 01. 2017, 15:29

Facebook komentáře