Buchta ze zakysané smetany

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

4614 kalorií
0.0g cukrů
204.0g tuků
74.0g bílkovin


Příprava

Žloutky oddělíme od bílků,ze kterých vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a za stálého šlehání přiléváme vlažné mléko a olej. Šleháme dokud nevznikne pěna. Do pěny zamícháme zakysanou smetanu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do pekáče vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut.

Tip k receptu

Lze přidat i 1 lžíci mleté kávy nebo drcenou tabulku 50% hořké čokolády.

přidejte na:
planeta

05. 02. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Vyzkoušela, doporučuji

heladon 19. 11. 2014, 09:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajúce

palino 21. 11. 2015, 16:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajúce

katka16031 22. 11. 2015, 15:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ozaj vyborná buchta

majka 30. 11. 2015, 11:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

Svetlana 30. 08. 2019, 20:38

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Dobrý den, v popisu receptu je, že se přidává vlažné mléko, ale v ingrediencích není o mléce ani zmínka. Kolik mléka se tam tedy má dát? Děkuji za info.

Markéta T. 21. 01. 2017, 15:29